Spring naar de content

Procesbegeleiding van Stichting Brede School Tilburg

Periode: april 2014 t/m juni 2015

Het bestuur van Stichting Brede School Tilburg (BST) had besloten om de stichting te ontbinden. In de rol van directeur a.i. heb ik de stichting gesloten en de medewerkers van werk naar werk begeleid.
In dit traject wilde ik de stichting op een nette manier sluiten met oog voor de medewerkers. Voor mij was het belangrijk dat de medewerkers met een opgeheven hoofd de deur van de stichting uit konden lopen en met een volgend hoofdstuk konden beginnen. Maar ook dat de zakelijke afhandeling correct gebeurde. Dus ik heb de harde kant (liquidatie van de stichting, sociaal plan maken met vakbonden, herplaatsingsplan) gecombineerd met de zachte kant (emoties en welzijn van medewerkers en gevoeligheden bij betrokken organisaties). Daarbij heb ik ook met betrokken besturen, gemeenten, vakbonden en medewerkers afspraken gemaakt en alles netjes kunnen afronden.
Het was een onbekende weg, zowel voor mij als de andere betrokkenen. Door te sparren met mijn management assistent, mijn voorganger, de voorzitter en de juridisch adviseur en steeds te kijken naar wat er nodig was om het doel te behalen, is het gelukt. Ik was blij met mijn hulpbronnen om een succesvol eindresultaat te realiseren in een complex bestuurlijk veld. Er moest van alles gebeuren en er speelden veel belangen en geschiedenis mee waarbij gevoeligheden en emoties om de hoek kwamen kijken.

Bij de start was er wantrouwen bij de medewerkers, maar door mijn aanpak is het vertrouwen bij de medewerkers gegroeid. Door transparant te zijn over mijn aanpak, de stip op de horizon samen met de voorzitter te zetten en in het hier en nu te schakelen, is al het personeel per 1 januari 2015 met grote tevredenheid overgestapt naar een nieuwe werkgever of op een eigen gekozen route verder gegaan. Op 1 juli 2015 is de stichting bij de KVK uitgeschreven.

Kan ik jou, je afdeling of organisatie ook helpen in ontwikkelen, veranderen en groeien? Neem dan contact met me op.
Ja, ik wil kennismaken