Spring naar de content

Over Huis van Oorsprong

Huis van Oorsprong staat symbool voor een carréboerderij die je veel ziet in mijn geboortestreek Limburg. Het is een vierkante boerderij met een grote poort en daarachter een binnenplaats. Voor mij staat de carréboerderij voor gastvrijheid en veiligheid. Iedereen is welkom op de binnenplaats die een beschutte, veilige ruimte biedt voor ontmoetingen, gesprekken en verbinding.

Laten we kennismaken

Er staat een boom op de binnenplaats waarvan ik de kruin met bladeren altijd vergelijk met de bovenstroom (de inhoud), de stam voor mij het proces representeert en ik graag graaf naar de wortels die de onderstroom symboliseren.

Inmiddels woon ik in Utrecht in een moderne variant van de Limburgse boerderij. Mijn huis heeft ook zo’n binnenplaats (zie de bovenstaande foto). Deze plek heeft mij een echt thuis gegeven, een plek waar ik vanuit veiligheid plezier ervaar en contact heb mijn omgeving. Ik ben onderdeel van een gemeenschap. De essentie van deze binnenplaats neem ik mee bij het invullen van mijn opdrachten.
Binnen de muren van Huis van Oorsprong is er ruimte om vragen te stellen, te onderzoeken, te experimenteren, te praten, kwetsbaar te zijn, te lachen, te reflecteren, antwoorden te vinden en te leren. Alles wat besproken wordt, is en blijft vertrouwelijk en binnenshuis.

Lees meer over;