Spring naar de content

Over Barbara

Ik ben Barbara de Kok en ik creëer (veilige) ruimte waar voor jou inzicht en nieuwe mogelijkheden ontstaan. Met veel plezier begeleid ik organisaties, teams en professionals in ontwikkel- en verandertrajecten of tijdens het hebben van een "goed" gesprek. Daarnaast zet ik  intervisiegroepen op en leer professionals om intervisie te begeleiden.

Barbara als persoon

Mensen vind ik interessant en ik ben altijd nieuwsgierig naar hun verhalen. De menselijke kant in team- en organisatievraagstukken geef ik dan ook veel aandacht. Met mijn directe en open manier van communiceren en door ook mijn eigen kwetsbaarheid mee te nemen, wek ik snel vertrouwen op. Ik ben energiek, creatief en integer. Met humor maak ik moeilijke en lastige situaties wat luchtiger. In opdrachten ben ik de liefdevolle, kritische vriend die tijdelijk met je meeloopt. Maar lees ook zeker even wat anderen over mij zeggen.
Naast mijn werk, luister ik graag muziek en sport ik graag. Tevens ga als ik vrijwilliger bij Bartholomeus gasthuis elke dinsdag avond naar een woongroep waar mensen met dementie wonen om te helpen met de maaltijd en daarna een muziek avond te verzorgen. Het geeft de bewoners en mij een moment van contact en plezier in het hier en nu.

Barbara en haar achtergrond

Na een opleiding als ergotherapeut studeerde ik Bestuurskunde. In mijn werk kwam ik steeds meer in aanraking met persoonlijke en organisatorische vraagstukken van teams en individuele mensen. Maar ook met die van mijzelf. Gestimuleerd door mensen in mijn omgeving kwam ik terecht in de wereld van persoonlijke groei, coaching en team- en organisatieontwikkeling. Nieuwsgierig en zorgvuldig als ik ben, wilde ik een theoretische en professionele fundering opbouwen. Waardoor ik zowel als professional en privé veel heb geleerd en inzichten heb opgedaan: mijn eigen ruimte voor groei!

Na drie jaar had ik dan ook mijn eerste trainings- en coachingsopleiding in professionele communicatie afgerond. Deze opleiding is gebaseerd op de principes van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA) en Systemisch Werk. In de laatste twee disciplines heb ik me verder gespecialiseerd door diverse opleidingen te volgen. Vervolgens heb ik daar kennis van oplossingsgericht werken, adviseren, de psychologie van het lichaam, deep democracy (level 1,2 en 3), systeem interventies en team coaching aan toegevoegd. Daardoor beschik ik nu over een verscheidenheid aan gegronde kennis waarmee ik vanuit verschillende invalshoeken naar situaties kijk en mijn klant ondersteun. Meer informatie over de methodes en oefeningen die ik inzet, lees je hier.

Opleidingen en trainingen

 • Faciliteren met Impact (Stormpunt, 2024)
 • Leergang Teamcoaching (Teamchange 2023-2024)
 • Leergang systeem interventies (Marijke Spanjersberg, 2023)
 • Deep Democracy, level 1,2 en 3 (Human dimensions, 2021 en 2022)
 • Masterclass 'Effectief Online Visueel Overleg’ (World of Minds, 2020)
 • Professionaliseringsdagen ‘Lichaamswijsheid’ (Buro van Laar, 2019)
 • Masterclass ‘Bodymindscan en 7-kwaliteitenpalet’ (Buro van Laar, 2018)
 • Masterclass ‘Lichaamswijsheid’ (Buro van Laar, 2017)
 • Jaartraining ‘Oplossingsgericht werken’ (Solvitas 2016)
 • Diverse opleidingen bij Phoenix opleidingsinstituut (2004-2013)
  • Maskermaker Phoenix opleidingsinstituut (2013)
  • Professionele begeleiding van organisaties (2011)
  • Systemisch Werken (opstellingen) (2010)
  • Vervolgopleiding ‘Transactionele Analyse’ (2009): certificaat: TA 101 (European Association for Transactional Analysis)
  • Training/coaching Professionele Communicatie (2004- 2007): certificaat: NLP practitioner (2007)
Wil je hierover meer weten? Neem contact met me op
Ik wil graag kennismaken