Spring naar de content

Over Barbara

Ik ben Barbara de Kok en ik creëer veilige ruimte waar voor jou inzicht en nieuwe mogelijkheden ontstaan. Met veel plezier begeleid ik organisaties, teams en professionals in ontwikkel- en verandertrajecten. Daarnaast zet ik (online) intervisiegroepen op en leer professionals om intervisie te begeleiden.

Barbara als persoon

Mensen vind ik interessant en ik ben altijd nieuwsgierig naar hun verhalen. De menselijke kant in team- en organisatievraagstukken geef ik dan ook veel aandacht. Met mijn directe en open manier van communiceren en door ook mijn eigen kwetsbaarheid mee te nemen, wek ik snel vertrouwen op. Ik ben energiek, creatief en integer. Met humor maak ik moeilijke en lastige situaties wat luchtiger. In opdrachten ben ik de liefdevolle, kritische vriend die tijdelijk met je meeloopt. Maar lees ook zeker even wat anderen over mij zeggen [link naar Referenties].
Naast mijn werk, luister ik graag muziek en sport ik graag. Zo beklim ik gletsjers in een groepje met andere liefhebbers.

Barbara en haar achtergrond

Na een opleiding als ergotherapeut studeerde ik Bedrijfskunde. In mijn werk kwam ik steeds meer in aanraking met persoonlijke en organisatorische vraagstukken van teams en individuele mensen. Maar ook met die van mijzelf. Gestimuleerd door mensen in mijn omgeving kwam ik terecht in de wereld van persoonlijke groei, coaching en team- en organisatieontwikkeling. Nieuwsgierig en zorgvuldig als ik ben, wilde ik een theoretische en professionele fundering opbouwen.

Na drie jaar had ik dan ook mijn eerste trainings- en coachingsopleiding in professionele communicatie afgerond. Deze opleiding is gebaseerd op de principes van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA) en Systemisch Werk. In de laatste twee disciplines heb ik me verder gespecialiseerd door diverse opleidingen te volgen. Vervolgens heb ik daar kennis van oplossingsgericht werken, adviseren en de psychologie van het lichaam aan toegevoegd. Zo beschik ik nu over een verscheidenheid aan gegronde kennis waarmee ik vanuit verschillende invalshoeken naar situaties kijk en mijn klant ondersteun. Meer informatie over de methodes en oefeningen die ik inzet, lees je hier.

Opleidingen en trainingen

  • Masterclass 'Effectief Online Visueel Overleg’ (World of Minds, 2020)
  • Professionaliseringsdagen ‘Lichaamswijsheid’ (Buro van Laar, 2019)
  • Masterclass ‘Bodymindscan en 7-kwaliteitenpalet’ (Buro van Laar, 2018)
  • Masterclass ‘Lichaamswijsheid’ (Buro van Laar, 2017)
  • Jaartraining ‘Oplossingsgericht werken’ (Solivitas 2016)
  • De Maskermaker (Phoenix opleidingsinstituut, 2013)
  • Professionele begeleiding van organisaties (Phoenix opleidingsinstituut, 2011)
  • Systemisch Werken (opstellingen) (Phoenix opleidingsinstituut, 2010)
  • Vervolgopleiding ‘Transactionele Analyse’ (Phoenix opleidingsinstituut, 2009): certificaat: TA 101 (European Association for Transactional Analysis)
  • Training/coaching Professionele Communicatie (Phoenix opleidingsinstituut, 2007): certificaat: NLP practitioner (2007)
Wil je hierover meer weten? Neem contact met me op
Ik wil graag kennismaken