Spring naar de content

Coaching

Ontwikkelen, innoveren, vooruitgang, optimaliseren, vernieuwen: het vergt allemaal verandering. En daar ligt een uitdaging, want veranderen is niet voor iedereen makkelijk. Gedrag is een belangrijke schakel bij veranderingen. Coaching geeft inzicht in het gedrag, maakt bewust en biedt handvatten om wél te kunnen veranderen of je te verhouden tot wat er is. Als coach ondersteun en begeleid ik het leerproces.

Laten we kennismaken

Drijfveer voor gedrag

Je wilt zinvol bezig zijn, plezier in je werk hebben en het fijn hebben met je collega’s. Iedereen heeft daarbij een eigen verhaal en vaak willen we wel veranderen, maar niet veranderd worden. Dit komt tot uiting in zowel bewust als onbewust gedrag. Dan kan er bijvoorbeeld weerstand zichtbaar zijn in woorden of lichaamstaal.

Bij voorkeur vermijden we bij veranderingen ongemak, pijn en verlies. En we laten ons meer dan we doorhebben, beïnvloeden door onze omgeving of waar we vandaan komen. Daarnaast is ons brein ook nog eens zo ingericht dat we graag in gewoontes vervallen omdat dat minder moeite kost.

Achter de reacties zit vaak een verlangen. Juist dat verlangen is de sleutel tot weer in beweging komen bij veranderingen. Het verlangen is een drijfveer voor gedrag en komt eigenlijk altijd voort uit onbewuste gevoelens, gedachten en patronen: uit de onderstroom.

Ruimte en verbinding

Door met de onderstroom aan de slag te gaan - door te graven naar de wortels van de boom - en deze bespreekbaar te maken, verbind ik de onderstroom met de bovenstroom. Daarvoor is in eerste instantie ruimte nodig. Veilige ruimte waar iedereen gehoord en gezien wordt en waar emoties en meningen er mogen zijn. Deze ruimte creëer ik in mijn rol als coach. Dat doe ik in:

En wil je weten hoe ik dat doe?
Meer over mijn Aanpak & werkwijze