Spring naar de content

Proces en projectbegeleiding van Stadsontwikkeling, Gemeente Den Bosch

Periode: februari 2022 t/m tot 1 juli 2023

Stadontwikkeling is  2022 een proces gestart waarin ze stappen wil zetten in zelf meer een team zijn om zo beter te kunnen sturen en te prioriteren. Tevens wil ze kijken wat er organisatorisch efficiënter ingericht kan worden

Als organisatie adviseur begeleid ik dit proces. Het is schakelen tussen de harde kant en zachte kant van het traject, tussen het nu en de gewenste situatie en daar het MT in begeleiden en adviseren.

De opdracht bestaat uit 3 delen:

  • Verbinden en door ontwikkelen van de sector;
  • Processen slimmer en duidelijker organiseren, prioritering van activiteiten en planningsinstrumenten beter gebruiken, waar nodig ontwikkelen en implementeren;
  • Analyseren van de organisatiestructuur van de sector en het doen van (kleine) organisatorische wijzigingen/verbeteringen daarin.

De opdracht duurt tot 15 nov 2022 en in september 2022 is de opdracht verlengt naar 1 juli 2023. Het is een opdracht voor 2 a 3 dagen in de week.

Ervaringen

Binnen Stadsontwikkeling/Management team zijn stappen gezet in meer onderlinge samenwerking, meer vertrouwen in elkaar en meer met elkaar praten in plaats van over elkaar. Meer verbinding binnen de sector en een duidelijkere taakverdeling met de team coördinatoren. Tenslotte zijn er flinke stappen gezet richting overzicht en keuzes voor planning en prioritering.

De openheid en bereidheid van Barbara om zichzelf mee te nemen in de opdracht sprak mij aan.  Ik zou Barbara aanraden voor een andere opdracht omdat ze open en betrouwbaar is. Ze weet mensen te raken en werkt gestaag door richting het einddoel.

Het is handig om te weten dat Barbara een harde werker is en soms ook te hard gaat werken als het wat stroever loopt. Dat is het fijn als zowel Barbara als de betreffende opdrachtgever er boven gaan hangen. En Barbara mag doseren met het stellen van vragen op een dag. 😊

Bas Meijs
Kan ik jou, je afdeling of organisatie ook helpen in ontwikkelen, veranderen en groeien? Neem dan contact met me op.
Ja, ik wil kennismaken