Neem contact met me op: 06 - 15 60 41 79 of mail barbara@huisvanoorsprong.nl

Bewoner

2016-03-12 13.36.50Barbara de Kok, bewoner van Huis van Oorsprong

Ik ben een enthousiaste professional die er plezier in heeft om veranderingen in teams en organisaties te begeleiden. Dit deed ik al voor diverse organisaties als projectleider, (HR-)leidinggevende en trainer. Ook train en coach ik op individueel niveau. Voor welke rol je me ook inhuurt, met veel energie, nieuwe ideeën en betrokkenheid zet ik een proces of structuur neer. Tot nu toe deed ik dit vooral in de sectoren: non-profit, overheid, gemeente, onderwijs en zorg. Om het afgesproken doel te bereiken, creëer ik een veilige en vertrouwde leeromgeving waar alle ruimte is om dingen bespreekbaar of zichtbaar te maken. Door mij en door jou. De menselijke kant geef ik altijd veel aandacht. Ook stimuleer ik mensen om breder te denken waardoor nieuwe inzichten, mogelijkheden en kansen ontstaan.

Geeft nieuwe energie: Anderen omschrijven mij als een energieke, integere en gestructureerde trainer en manager die aanpakt, humor heeft, creatief is en een directe en open manier van communiceren heeft. Als je met mij werkt krijg je vanzelfsprekend te maken met de mix van mijn karakter, mijn werk- en levenservaring en de door mij opgebouwde theoretische kennis (zie kader). Praktische oefeningen mogen daarbij niet ontbreken. Ik ben een enthousiast (berg)sporter en muziekliefhebber en haal daar veel inspiratie uit. Dit vind je terug in mijn werkwijze. Alles bij elkaar opgeteld, geef ik jou daarmee inzicht en praktische handvatten. Waardoor jij resultaten behaalt en ontwikkelingen sneller gaan.

Passie voor : Op weg zijn met elkaar, met vertrouwen, veiligheid en kennis. Dat ervaar ik zelf als lid van mijn zelfsturende klimteam. Wij lopen graag op de gletsjer en daar ervaar ik in de praktijk hoe het is om lid te zijn van een zelfsturend team, mijn eigen taak te doen, mijn kwetsbaarheid te laten zien en leiderschap te nemen voor mijn aandeel in de groep. Op deze manier behalen we de top.

Mijn droom is: Ik wil graag een bijdrage leveren aan een wereld waarin mensen durven te zeggen wat er speelt. Dat kwetsbaarheid en het hart bij veranderingen worden meegenomen. De wereld is een mooie speelplaats waar ik samen met anderen mensen in harmonie wil leven.

Fundering : Als ergotherapeut startte ik mijn carrière. Daarna volgde ik de studie bedrijfskunde en maakte de overstap naar een nieuw werkterrein. Door diverse interimopdrachten leerde ik me snel in te werken, het krachtenveld snel eigen te maken en te vertrouwen op mijn intuïtie.

Gaandeweg kwam ik in aanraking met persoonlijke en organisatorische vraagstukken van teams en individuele mensen. Maar ook met die van mijzelf. Gestimuleerd door mensen in mijn omgeving kwam ik terecht in de wereld van persoonlijke groei, coaching en team- en organisatieontwikkeling. Nieuwsgierig en zorgvuldig als ik ben, wilde ik een theoretische en professionele fundering opbouwen. Na drie jaar was daar het eerste resultaat: een afgeronde trainings/coachingopleiding in professionele communicatie op zak. Deze opleiding is gebaseerd op de principes van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA) en Systemisch Werk. In de laatste twee aspecten heb ik me verder gespecialiseerd en gebruik ik vaak bij mijn trainingen en coaching.

Sinds 2005 ben ik lid van een intervisie groep en sinds 2011 van een twee. Bij beide groepen kan ik zorgen voor mijn eigen ontwikkeling, reflectie en groei. Met zowel privé als werk gerelateerde zaken kan ik hier halen en brengen.

Ik geloof in blijven leren! Alleen en samen met anderen. De wereld verandert steeds en leren zorgt ervoor dat je flexibel blijft en je je aanpassingsvermogen bewust aan blijft. Als individu, team of als organisatie is het vergroten van het leervermogen van belang om mee te kunnen bewegen met de veranderingen en bewegingen die elkaar in steeds rapper tempo opvolgen. Hoe ga je met situaties om? Elke situatie heeft een bovenstroom en een onderstroom. Wil je stappen zetten en resultaten halen, dan heb je ook een proces te organiseren van reflecteren en leren. Thuis of op de werkvloer, als individu, team en organisatie.  Leren kan alleen of apart. Ik denk dat ieder mens beide vormen nodig heeft.

 

Meer weten?

Wat opdrachtgevers van mij en mijn werkwijze vinden, lees je op de pagina Ervaringen. Op de pagina Oorsprong en aanpak lees je vanuit welke gedachte ik het Huis van Oorsprong heb opgericht en over mijn werkwijze.

 

Bel of mail mij gerust voor meer informatie en bij vragen.

 

Afgeronde opleidingen en certificaten

  • De Maskermaker (Phoenix opleidingsinstituut, 2013)
  • Professionele begeleiding van organisaties (Phoenix opleidingsinstituut, 2011)
  • Systemisch Werken (opstellingen) (Phoenix opleidingsinstituut, 2010)
  • Transactionele Analyse vervolg opleiding (Phoenix opleidingsinstituut, 2009): certificaat: TA 101 (European Association for Transactional Analysis)
  • Training/coaching Professionele Communicatie (Phoenix opleidingsinstituut, 2007): certificaat: NLP practitioner (2007)
  • Diverse cursussen, o.a. LEAN, Projectmanagement, Inzicht in Invloed, Conflicthantering, Financieel management
  • WO Bestuurskunde (2001)
  • HBO Ergotherapie (1996)

 

Back to Top