Wat staat er op de planning voor 2016?

Mooie dingen in 2016!

Voor Huis van Oorsprong staan er in 2016 een aantal mooie opdrachten op stapel!

 

Opdracht bij gemeente

Monique en ik zijn trots dat we bij een gemeente met alle medewerkers samen gaan werken. Deze gemeente wil leren werken vanuit een netwerkgedachte. Vanuit verschillende rollen er voor zorgen dat resultaten worden behaald, in een veranderende omgeving en met de middelen die er zijn. Wat dit van de medewerkers vraagt gaan we met hen ontdekken omdat we de begeleiding samen stap voor stap gaan vormgeven. We hebben dus geen strak programma. We hebben wel een volle kenniskast en een visie over het proces dat we in het hier en nu gaan inzetten. De gemeente is bezig met LEAN (bovenstroom) en wij gaan van toegevoegde waarde zijn op de onderstroom. Oftewel de relatie (TOB) en het werkelijk laten beklijven van een verandering.

 

Duurzame Inzetbaarheid bij 5 primair onderwijs besturen

In april 2016 organiseer ik met de projectgroep een proeverij voor alle medewerkers van de scholen. Duurzame Inzetbaarheid is een nieuw item binnen het onderwijs. We willen de medewerkers inspireren en een proces van eigenaarschap voor de eigen loopbaanontwikkeling op gang brengen. De proeverij wordt digitaal beschikbaar gesteld en is input voor het normurengesprek voor het schooljaar 2016-2017. Verder ontwikkelen we een BOX voor elk team binnen de scholenbesturen om het gesprek op gang te brengen!

 

Intervisie groepen opstarten

Met Leonie Thush werk ik samen onder de naam Het Buitenlokaal en gaan we voor een bestaande klant weer aan de slag om binnen deze organisatie intervisiegroepen op te starten. Intervisie is een krachtige manier om te leren en te ervaren wat de kracht is van vragen stellen, zeker op een TOB manier! (zie de nieuwsbrief). We hebben ervaren dat het effect van dit in-company traject ook onderdeel kan zijn van een cultuurverandering.

 

P&A Talentontwikkeling en NCOI

Als portfoliobeoordelaar beoordeel ik voor het NCOI studenten de HBO opleiding bestuurskunde. Voor en met P&A talentontwikkeling ga ik trainingen geven. Daar zie ik naar uit!

 

Individuele coaching

Mijn klanten ontmoet ik graag buiten en ik blijf in 2016 ook graag wandelen, met soms een moment stilstaan.
In 2015 heb ik ook enorm genoten om mensen te coachen die met pensioen gingen. Mensen die zoekende waren naar hoe afscheid te nemen en hoe de nieuwe tijd in te vullen.

 

Teamdagen/organisatie begeleiden

Ik ben in gesprek met een aantal nieuwe klanten om hun teamdagen te begeleiden. Soms om een nieuwe start te maken na ene grote verandering. Of tijd voor elkaar te maken hoe het team het komende jaren die werkzaamheden gaan doen die er aan komen.

 

Wens voor 2016!

In 2016 wil ik ook nieuwe opdrachten; met name in het begeleiden van zelforganiserende/sturende teams en het begeleiden van de onderstroom bij veranderingen en reorganisaties!
Dus wil je me daarmee in verbinding brengen als je organisaties binnen de overheid, zorg en het onderwijs kent die hiermee stoeien?

 

Workshops

In het eerste kwartaal 2016 bied ik in samenwerking met V8 en Monique Lueb de volgende workshops aan:

  • 21 januari 2016 : Organisatie/Familieopstellingen te Amsterdam (in de avond, samen met V8)
  • 4 februari 2016 : Workshop voor externen  en leidinggevenden. Meer begrip, minder gedoe op de werkvloer (samen met Monique Lueb)
  • 3 maart 2016     : Organisatie/Familieopstellingen te Amsterdam (in de avond, samen met V8)

Zie de website voor meer informatie en of nieuwe trainingen/workshops.

 

In de loop van 2016 komen er nieuwe activiteiten bij die ik nu aan het ontwikkelen ben. Ze gaan over:
• teamvorming met outdoor activiteiten
• mobiliteit/duurzame inzetbaarheid niet alleen op de kaart bij veranderingen en reorganisaties maar permanent!
Tevens wil ik kijken of ik de activiteiten en samenwerkingen kan combineren met een collectief van ZZP-ers. We zijn al druk mee bezig met het proces.

 

Dus hou de site in de gaten!